Hoe kan ik de Google ReCaptcha sleutels aanmaken?

Om gebruik te kunnen maken van een extra spam controle, kan je een automatische captcha instellen op het contactformulier. In dit artikel leggen we uit hoe je de sleutels kunt aanmaken bij Google ReCaptcha.

API Sleutels aanmaken bij Google

Open je browser en ga naar de ReCaptcha pagina om naar de Admin console te kunnen gaan. Log in met je Google account om verder te gaan.

Zodra je in de admin console bent ingelogd, zie je rechtsboven een grijze plus staan. Klik daarop om een nieuwe site aan te melden (hier zitten geen kosten aan verbonden).

Website toevoegen

Vul bij het label je domeinnaam in, op deze manier weet je later dat deze gegevens bij dit domein horen. Selecteer ook reCaptcha v3, deze versie is compatibel met het SitePack webshop platform.

Geef vervolgens bij domeinen op via welke domeinen deze gegevens mogen werken. Vul hier mijnwebsite.nl (vervang dit door je eigen domeinnaam, zonder http of https).

Ga akkoord met de voorwaarden en klik vervolgens op Verzenden.

API Sleutels bekijken

Zodra je op Verzenden hebt geklikt, verschijnen de API sleutels die we nodig hebben. Je kunt ze gemakkelijk kopiëren door op Sitesleutel en/of geheime sleutel kopiëren te klikken.