Hoe kan ik PAY.nl koppelen aan mijn webwinkel?

Mocht je nog geen Pay account hebben, dan kan je deze link gebruiken voor de aanvraag

Met de gratis PAY.nl integratie kan je gemakkelijk betalingen ontvangen in je webwinkel. Deze koppeling kan je vanuit de SitePack admin bij Integraties activeren.

Eigen webshop

Voordat je de PAY. module kunt gaan gebruiken, is het van belang dat je al een eigen webshop hebt gemaakt op het SitePack platform. Zodra je deze hebt, kan je verder gaan met onderstaande

PAY.nl integratie instellen

Om de integratie correct in te stellen hebben we slechts enkele gegevens nodig. Volg onderstaande stappen om de koppeling tot stand te brengen:

• Activeer de PAY.nl integratie
  • Ga naar het PAY.nl dashboard
  • Klik op het “API tokens” menu item
  • Kopieer de API sleutel en token (AT-*)
  • Klik op het “Verkooplocaties” menu item
  • Kopieer de service code (SL-*)
  • Optioneel: zet de testmodus aan als je een test bestelling wilt plaatsen (Vergeet deze niet uit te zetten als je webwinkel live gaat!)
  • Vergeet niet om de module op te slaan

Betaalmethodes activeren

Als je de integratie hebt ingesteld zie je rechtsboven de beschikbare betaalmethodes staan. Dit zijn tevens de betaalmethodes die actief zijn bij PAY.nl. Als je er eentje mist, dien je die in het dashboard van PAY.nl te activeren.

Om de betaalmethodes ook te activeren in je webwinkel mag je deze stappen volgen:

• Klik op Webwinkel in je admin
  • Ga naar betaalmethoden
  • Activeer de betaalmethoden van PAY.nl
  • Klik op opslaan

Als het goed is worden nu de betaalmethodes ook weergegeven in de checkout van je webwinkel.